Staketdelarna blåste omkull och kvinnan cyklade in i en av dem och fick flera frakturer. Foto: SVT Jämtland

Kvinnan svårt skadad av omkullblåst staket

Uppdaterad
Publicerad

Den 21 september var det mycket blåsigt. En kvinna cyklade då in i ett omkullblåst byggstaket och skadade sig svårt och för detta kräver hon nu skadestånd.

Kvinnan hade just passerat gångbron mot Frösön då hon tog sikte mot tunneln upp mot Frösövägen. Men innan hon kommit fram till den upptäckte hon att det låg en staketdel över cykelbanan.

Den lyckades hon väja för, men där låg flera staketdelar och den nästa körde hon in i och fallet blev våldsamt. Kvinnan fick flera armbrott och dessutom en fraktur på bäckenet.

Hon har nu skrivit till kommunen och förklarat att hon vill ha skadestånd. Dels för sveda och värk samt dels för förstörda kläder och skador på cykeln.

Skadeståndskravet är riktat mot den byggherre som ansvarade för staketet och hon påpekar att Smhi gått ut med varningar om det det var orkanvindar på gång. Därför borde byggstaketet ha förankrats bättre.

Kommunen ska nu försöka reda ut vems staket det var som blåste omkull.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer