Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åtta kvinnor vill bli frivilliga jourkvinnor hos Kvinnojouren i Östersund. Följ med in på kursen och hör hur de tänker kring uppdraget. Foto: Lena Samuelson/SVT

Kvinnojouren i Östersund utbildar frivilliga jourkvinnor

Publicerad

Jourkvinnorna ser till att det alltid är någon som svarar. Just nu pågår utbildningar av frivilliga på Kvinnojouren i Jämtlands län.

– Jag vet att det kan bli svåra samtal, säger Claudia Wallin, en av deltagarna.

Åtta kvinnor har bestämt sig. De vill bli jourkvinnor. Efter sju utbildningsträffar ska de vara redo att stötta kvinnor som kontaktar kvinnojouren i Östersund. Det kan ringa kvinnor från hela länet.

– Jag går socionomutbildningen och saknar att vi inte lär oss mer om utsatta kvinnor, säger Claudia Wallin. Det är ett större problem än vad folk vet.

Den här kvällen är det fokus på juridik.

– Det är viktigt att kunna begreppen för kvinnorna vill veta vad som händer om de till exempel gör en polisanmälan, säger Elin Karlsson som till vardags studerar till sjuksköterska.

Följ med in på utbildningen och hör Elin och Claudia som ska bli frivilliga jourkvinnor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.