Här, på Jämtkraft Arena, ska det spelas VM-fotboll Foto: SVT

Laddat för VM i stan

Uppdaterad
Publicerad

Vid den förra finalen i Conifa World Cup, satt 35 000 på läktarna och 10 miljoner tittare följde matchen på nätet. Riktigt så många kanske det inte blir på läktaren i Östersund i juni, men VM-yra blir det nog ändå!

I veckan blev det klart att Östersund står som värd för fotbolls-VM nästa sommar. I början av VM-månaden juni spelas Conifa world cup här. Turneringen består av lag som inte är med i FIFA och det handlar om både länder och regioner.

– Det kommer att bli 12 deltagare, säger Daniel Kindberg, ordförande i ÖFK, som är med och arrangerar. I dag är nio lag klara men jag hoppas att vi också kan få Katalonien hit.

Turneringen kommer att kombineras med en kulturfestival där alla regioner och länder får visa upp sina kulturer. Även om kvaliteten i de olika lagen varierar så kommer  det att bjudas på riktigt bra fotboll.

– Kurdistan och NordCypern möttes i den förra finalen, säger Daniel Kindberg, men jag hoppas ju att vi kan få Katalonien hit också.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.