Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är landslagsåkarna Felix och Lisa med några av ungdomarna som är med på fartlägret i Duved:” Vi har det här lägret för att barn och ungdomar ska kunna få chans till bra fartträning”-hör mer i videon ovan. Foto: Eva Danielsson/SVT

Landslagsåkarna Lisa och Felix har fartläger i Duved för ungdomar: ”Vill inspirera till mer fartåkning”

Uppdaterad
Publicerad

Felix Monsén, Åre SLK och Lisa Hörnblad, Höga kusten AK är just nu de enda två fartåkarna i landslaget. De har därför haft ett fartläger för ungdomar att inspirera och introducera fler till sporten.

Fokus under lägret ligger på de grundläggande inslagen i fartåkning, hopp, skidåkning i störtloppsställning och vad som är bra att tänka på när man tränar och tävlar super G och störtlopp.

– Vi vill inspirera till mer fartåkning i Skidsverige och för att vi vet att det kan vara ganska svårt att få till fartträning, säger Lisa Hörnblad.

Hör mer om lägret och utmaningarna sporten står inför i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.