Länets hästklinik stänger

Publicerad

Hästkliniken i Östersund tvingas stänga. Ett ovälkommet besked för många hästägare. Hör vad en av dem säger i klippet ovan.

Hästkliniken i Östersund är den enda i sitt slag i länet. Vid kliniken behandlas många olika typer av skador. SVT träffar Ann-Margret Brander från Östersund som söker hjälp för sin islandshäst, Reivur, som varit halt sedan en tid.

Ingen köpare

Hästkliniken är en del av företaget Mittnorrlands djursjukvård och delägaren Johan Bromée och hans kollegor vill framöver fokusera på smådjursvård. Det är skälet till att hästkliniken lagts ut till försäljning.

– Vi har sett att det skulle behövas en bättre ägare till hästkliniken eftersom vi är bara har en hästklinik och är för små för att tillgodose kompetensutvecklingen på nya (veterinärer) så därför har vi letat efter en ny ägaren under ett halvår, säger Johan Bromée.

Men någon köpare har inte dykt upp.

Utan veterinär

Samtidigt har klinkens veterinär bestämt sig för att sluta och utan veterinär går det inte fortsätta driva verksamheten, ens i egen regi.

Stänger i augusti

Som läget nu ser ut innebär det att hästkliniken i Östersund stängs 16 augusti. Närmaste hästklinik kommer därefter att finnas i Sundsvall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer