En räddningsinsats efter ett larm om drunkning pågår i Indalsälven, strax utanför Bomsund mellan Stugun och Hammarstrand. Foto: SVT Design

Larm om drunkning i Indalsälven

Uppdaterad
Publicerad

Helikopter, ambulans, polis och räddningstjänst ryckte ut till Bomsund mellan Stugun och Hammarstrand efter ett larm om drunkning. En person befaras saknad efter att en upp och ned vänd kanot hittats i vattnet. Efter flera timmars sökande utan resultat avbryts räddningsinsatsen strax efter 23-tiden på tisdagen.

Larmet kom strax innan klockan halv nio på tisdagskvällen. Enligt SOS Alarm ska inringaren upptäckt en upp och nervänd kanot ligga och flyta i Indalsälven i närheten av Bomsund.

– Det finns tecken i kanoten på att det har varit människor där. Det är ingen gammal båt som slitit sig, vi tar det här som ett skarpt larm, säger Johan Wickenberg, inre befäl  vid räddningstjänsten.

Räddningstjänst, polis, helikopter samt ambulans är kallad till platsen.

– Nu är vi på väg ut med en båt för att söka av området, säger Wickenberg.

Vittne sett person i kanoten

Vid halvtiotiden uppgav Wickenberg att de inte hitta någon person ännu.

– Vi har pratat med ett vittne som sett en person paddla ut i kanoten tidigare i kväll, säger han.

En stund senare berättade Wickenberg att de hittat en paddel som legat och flutit i vattnet.

– Vi kommer forsätta söka av längs stranden, men det är ett ganska stort vattenområde att söka av, säger Johan Wickenberg.

– Helikoptern har inte sett något från luften heller och hade personen haft flytväst och legat och flutit hade helikoptern sett det, fortsätter han.

Sökandet avbryts

Strax efter 23-tiden meddelar polisen att sökinsatsen abryts. Polis och räddningstjänst lämnar området för kvällen och natten.

– Räddningstjänsten har avbrutit sin insats och vi har inga resurser där i nuläget. Vi jobbar med att försöka ta reda på om någon har fallit i vattnet, och i så fall vem, säger polisens RLC-befäl John Enzinger till TT.

TT: Kommer sökandet återupptas i morgon?

– Det kan jag inte svara på. Om räddningstjänsten avbrutit sin insats är det svårt att säga vad mer vi kan göra. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer