Efter att lastbilen, som var lastad med en traktor, åkt i diket fördes föraren med ambulanshelikopter till sjukhus. Foto: Räddningstjänsten Jämtland

Lastbil i diket utanför Strömsund – en förd till sjukhus med helikopter

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil, lastad med en traktor, har åkt i diket några mil norr om Strömsund. Föraren är förd med ambulanshelikopter till sjukhus.

Olyckan inträffade på väg 342, söder om Alavattnet, vid 12.40 på söndagen. Räddningstjänsten fick hjälpa föraren, som var enda personen i fordonet, ut ur lastbilen. Föraren fick sedan föras till sjukhus. Skadeläget är okänt.

Var föraren vaken och talbar när ni kom dit?

– Det har jag inga uppgifter om, säger Henrik Jönsson, inre befäl på räddningstjänsten.

Begränsad framkomlighet

Traktorn åkte ut på vägbanan, vilket gjorde att det var begränsad framkomlighet under eftermiddagen. Inledningsvis var det totalstopp, men räddningstjänsten började sedan stundvis släppa på trafiken för att undvika köer. Nu ska trafiken rulla på som vanligt.

Det har också blivit skador på vägen, samt att fordonen läcker, något som räddningstjänst på plats har jobbat med. Polis larmades också till platsen.

En lastbil, lastad med en traktor, åkte i diket på söndagen. Föraren av lastbilen fick föras till sjukhus och trafiken påverkades. Foto: Google earth/SVT Grafik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.