Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En lastbil och en buss krockade under torsdagsmorgonen strax norr om Rossön, Strömsunds kommun. Bussen var tom på passagerare, men föraren av lastbilen fick klippas loss av räddningstjänsten. Foto: Carl Moberg

Lastbil och buss i krock utanför Rossön – polisen anmäler vårdslöshet i trafik

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil och en buss har krockat på länsväg 346 norr om Rossön i Strömsunds kommun. Två personer är inblandade i olyckan, busschauffören och lastbilschauffören. Räddningstjänst är på plats.

Larmet kom vid kvart i åtta på torsdagsmorgonen. Räddningstjänsten är på plats med styrkor från Backe, Hoting och Strömsund. Även tre ambulanser samt ambulanshelikopter har larmats ut.

Enligt inre befäl på räddningstjänsten ska det vara en ”ordentlig krock”. Busschauffören var ute ur fordonet när styrkorna kom fram.

– Vi håller på med ett klippningsarbete för att få ut en person ur en lastbil där. Det tar en liten stund om man vill göra det säkert och det vill vi, säger räddningstjänstens inre befäl Viktor Brandt.

Det råder just nu totalstopp i trafiken och det kommer att fortsätta vara så åtminstone fram till klockan 09.30 enligt Trafikverkets prognos. Räddningstjänsten meddelar att det lär vara fördröjningar även efter att man är klar på platsen, detta eftersom bärgningsarbete ska ta vid.

Uppdatering

Under förmiddagen kommer framkomligheten att vara begränsad och ledas förbi olycksplatsen av polisen. Räddningstjänsten uppskattar att bärgningsarbetet kommer att pågå fram till eftermiddagen. Man meddelar också att det under perioder kommer att vara totalstopp i trafiken under bärgningen.

Vid lunchtid på torsdagen upprättade polisen en anmälan om vårdslöshet i trafik, enligt polisens hemsida.

Det finns ingen information om skadeläget.

Artikeln uppdateras när det finns mer information.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.