Linnea från Östersund gör succé på Tiktok: ”Trodde aldrig jag skulle nå 100 000”

Uppdaterad
Publicerad

Linnea Orvegård är uppvuxen i Östersund och har alltid tyckt om att baka. Nu utbildar hon sig till bagare och konditor i Stockholm.

– Min farmor var bagare och jag och min tvillingsyster har alltid bakat mycket hemma. Min favorit är farmors runda bröd med lite smör på, säger hon.

I mars när Linnea Orvegård började sin bagar- och konditorutbildning la hon också ut sin första video på appen Tiktok, och sedan dess har hennes klipp blivit populära och hon har fått över 100 000 följare på sociala medier.

– Jag vill inspirera och visa att det inte behöver ta en halv dag att baka någonting – utan det är enkelt! Säger Linnea Orvegård.

Planering och tydligt koncept

Framgångsreceptet tror hon är att hålla sig kort och koncis, och det är mycket tanke bakom de många 15-sekundersklippen.

– Att hålla det kort och snabbt och bara visa de viktigaste momenten tror jag är det viktigaste för att fånga mina titttare. Sen försöker jag också se till att klippen är i  samma stil så att tittarna direkt ser att det är mitt klipp, säger Linnea Orvegård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.