Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur känns det att som lokförare vara med om en olycka? I klippet berättar den rutinerade lokföraren Joakim Thörnvall. Foto: Eva Danielsson/SVT

Lokföraren Joakim ryter ifrån: ”Sluta gena över tågspåren”

Publicerad

Joakim Thörnvall har varit lokförare i 25 år och kör sträckan Gävle-Duved. Dagligen ser han folk som genar över spåren.

– Man blir förbannad, säger han.

Spårspring har blivit allt vanligare och lokförare ser det dagligen:

– Förra helgen gick åtta personer över spåret trots att bommarna var nere. När jag var på rull så sprang en dam över med hund och jag tutade allt jag kunde, berättar lokföraren Joakim Thörnvall.

Skrev inlägg – fick stor spridning

Joakim skrev en uppmaning på sitt instagram-konto där han vädjar han till folk att sluta gena över spåren. Ett inlägg som fått stor spridning.

– Många platser kan man ju bygga om. Vi har väldigt många obevakade övergångar där vi signalerar när vi närmar oss för att påvisa att vi är på väg med tåg, men där det finns full bomutrustning är det ett stort problem. Då är det folks egenansvar att inte krypa under bommarna, säger Joakim.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.