Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stig-Björn Sundell, som är M:s representant i Jämtlands län, vill att a-traktorerna ska få köra fortare, hör honom kommentera utredningen Foto: Bengterik Busk/SVT

Riksförbundet M:s representant i Jämtlands län vill att a-traktorerna ska få köra fortare

Uppdaterad
Publicerad

Riksförbundet M Sverige – tidigare Motormännen – är postiiv till att det nu kommit en utredning vars syfte är att göra trafiken med A-traktorer säkrare. M:s vägombud i Jämtland-Härjedalen tycker att utredarna också skulle ha föreslagit höjd hastighet.

– Det blir mycket irritation ute på vägarna när A-traktorerna kör 30 km på vägar där man får köra betydligt fortare, säger Stig-Björn Sundell som är vägombud för M i Jämtlands län.

Han säger också att om högst tillåtna hastighet för A-traktorer skulle höjas så krävs det en annan utbildning.

– Idag utbildas man för att köra moped men det krävs att man får träna i fyrhjuliga fordon under utbildningen, säger han och en sådan utbildning öppnar också utredarna för i sitt förslag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

A-traktorerna

Mer i ämnet