Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magdalena Andersson (S) pratade kollektivtrafik på lunchen tillsammans med Anna Texmo, gymnasieelev på Hjalmar Strömerskolan. Foto: Bengt Bengtsson Schäfer

Magdalena Andersson (S) besökte Hjalmar Strömerskolan – fick frågor om kollektivtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

”Vi känner oss lite bortglömda här” – det var eleverna på Hjalmar Strömerskolans budskap till Magdalena Andersson (S) när hon under fredagen besökte Strömsund. Eleverna vill se en utbyggnad av kollektivtrafiken även i norr.

I veckan har Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson varit på norrlandsturné och under fredagen nådde hon Strömsund där hon bland annat besökte skolmatsalen och praktiserade i en matbutik.

– Jag har jobbat i kassan på Konsum, svarar Magdalena Andersson på frågan om hon tidigare jobbat med något liknande.

”Det behöver satsas mer här”

Men fokuset på besöket på skolan kom att handla om kollektivtrafiken som flera elever lyfte upp som en bristvara i kommunen.

– Det behöver satsas mer här, säger Anna Texmo, elev på skolan som fick luncha bredvid den tidigare statsministern.

Gymnasieeleven Hugo Edvardsson var inne på samma spår.

– Det pratas mycket om snabbtåg mellan Göteborg och Stockholm men det blir aldrig något snack om att det ska satsas här. Vi är också viktiga, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.