Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mawlod Hajo byter idag tillbaka till sina vinterdäck och berättar vad han känner för rådande väder... Foto: Anders Öhlund/SVT

Mawlod byter tillbaka till vinterdäcken: ”Ingen har berättat att det är så här i Jämtland”

Uppdaterad
Publicerad

De stora snömängder som just nu faller ställer till med problem i trafiken. Busstrafiken i centrala Östersund är inställd till klockan 12.00 och Mawlod Hajo i Östersund beslutade under morgonen att byta tillbaka till vinterdäcken.

SMHI har gått ut med en gul varning för kraftigt snöfall över östra Jämtland och Västernorrlands län. Den gula varningen sträcker sig från tisdag morgon till tisdag kväll och varnar för kraftigt snöfall.

Under tisdagsmorgonen meddelade länstrafiken att all stadstrafik var inställd fram till klockan 12.00.

Polisen uppmanar till försiktighet

På sina sociala medier uppmanar polisen i Jämtland Härjedalen till försiktighet i trafiken. Har man hunnit byta till sommardäck ska man tänka till om man verkligen måste ut på vägarna.

”Det är direkt olämpligt att köra med sommardäck nu!” skriver man på sin facebook-sida och berättar att det skett flera avåkningar under tisdagsmorgonen.

Byter tillbaka till vinterdäck

Mawlod Hajo som inte bott i Jämtland så länge var inte beredd på all snö som nu dumpat från skyn.

– Jag bytte till sommardäck 16 april. Nu byter jag tillbaka till vinterdäcken, säger han.

Hör Mawlod om vad han tycker om Jämtlandsvädret i klippet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.