Mannen fick en blödning i huvudet som han sätter i samband med en naprapatbehandling. Foto: Christine Olsson/TT

Man anmäler naprapat i Östersund – fick blödning i hjärnan efter behandling

Publicerad

En man i Östersund fick blödning i huvudet efter att ha behandlats av en naprapat. Mannen fick genomgå flera operationer och har nu anmält naprapaten till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Mannen skriver i sin anmälan att han besökte naprapaten i somras för att han hade huvudvärk och misstänkte att något var snett i nacken eller ryggen. Han besökte naprapaten tre gånger.

Mannen blev successivt sämre och efter en månad åkte han in akut till Östersunds sjukhus för vidare transport till Umeå universitetssjukhus. Han hade fått en blödning mellan hjärnan och skallbenet och ett läckage av hjärn/ryggmärgsvätska.

Han fick sammanlagt genomgå tre operationer och tillbringade sammanlagt en månad på sjukhus. Läkare har sagt till mannen att åkommorna måste ha uppkommit genom yttre våld. De uppmanade också mannen att anmäla händelsen till IVO.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.