En man på skotertur är försvunnen sedan fredag i området runt Hallen, Åre kommun. Foto: SVT Design

Saknad skoterförare hittad död

Uppdaterad
Publicerad

Det som började som ett fjällräddningsuppdrag i helgen slutade tragiskt med att en saknad skoterförare hittades död på Storsjöns is.

Mannen, som var hemmahörande i trakterna, anmäldes försvunnen av anhöriga vid klockan tre på lördag eftermiddag. Sista kontakt med mannen hade då varit vid niotiden på fredagkvällen.

Polisen började tillsammans med fjällräddningen söka efter mannen vid halv fem på lördagseftermiddagen. Sökandet avbröts klockan två natten mot söndagen. Några spår efter mannen har då ännu inte påträffats.

Gick genom isen

Sökandet återupptogs på söndag morgon med ett flertal fjällräddare, poliser samt polishelikopter. Mitt på dagen återfanns den omkomne mannen på Storsjön. Hans skoter hade gått igenom isen utanför Arvesund.

Varnar för förrädiska isar

Polisen varnar nu för mycket svaga isar i området kring Rössfältholmarna och Arvesund, där senaste helgens sökpådrag pågått. Ett normalt år skulle det här vara högsäsong för att vistas ute på isen. Men eftersom det snöat konstant den här vintern har inte isarna kunnat bygga upp sedvanlig styrka, och det gäller alltså inte minst där olyckan inträffade.

På sin hemsida skriver polisen att ”det finns en hel del spår efter räddningsarbetet på isen i området kring Rössfältholmarna och Arvesund men polisen vill uppmana allmänheten att undvika isarna i det området. Det kan vara förenat med livsfara att beträda isarna”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.