Arkivbild på kvinna som åker spark i Stockholms skärgård. Foto: Hasse Holmberg/TT

Tjuv på spark gripen – polisen följde spår i snön

Uppdaterad
Publicerad

En man i Östersund anmälde sin spark stulen av en mystisk man under torsdagsnatten. Kort därefter larmade en kvinna om att en man på spark stulit hennes extraljus. Polisen la ihop ett och ett – och kunde följa sparkspåren i snön ända till den sparkande tjuven.

”Det i dag icke så vanliga brottet 'tillgrepp av spark' ledde till att polisen klarade upp några stölder i centrala Östersund”, skriver polisen själva på sin hemsida.

Samtalet från mannen som blev bestulen på fordonet inkom till polisen vid 00.30. Kort därefter ringde kvinnan som såg sparktjuven stjäla extraljus från hennes parkerade bil.

”Polis åker till platsen. Efter att ha följt ett sparkspår från brottsplatsen anträffades en sparkande man med tillhörande extraljus”, skriver polisen.

Mannen greps och lades in för tillnyktring och både extraljusen och sparken har återlämnats till sina rätta ägare. Polisen skriver på hemsidan att de betraktar ärendet som en ”STRAFFSPARK”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.