Man i 60-årsåldern häktad för mordförsök i Ragunda kommun

Publicerad

En man i 60-årsåldern har nu häktats av tingsrätten i Östersund på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Händelsen ska ha ägt rum på en ort i Ragunda kommun i slutet av juli.

Den misstänkte mannen har sedan början av augusti suttit häktad för två fall av misshandel, ett fall av grovt olaga hot och ett fall av skadegörelse. Nu har han häktats om på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

– Det är den tidigare misstanken om skadegörelse som har rubricerats om till misstanke om mordförsök. De andra misstankarna kvarstår, säger Olle Högman, åklagare.

Det var i slutet av juli som polisen blev larmad till en ort i Ragunda kommun i Jämtlands län, och när polisen kom till platsen omhändertog man mannen. Polisen har arbetat med utredning av händelsen sedan dess.

Nekar brott

Den misstänkte mannen förekommer inte i brottregistret sedan tidigare och nekar till anklagelserna. Polisen har hittills gjort en del fynd och inväntar resultat.

– Vi väntar på teknisk analys av spår vi har hämtat in. Det kan eventuellt bli att hålla nya förhör, säger Olle Högman.

Åtal ska väckas senast den 31 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.