” Alice” berättar om vad som gjorde att hon klarade av behandlingen hemma i Östersund Foto: SVT

Nexus hjälpte ”Alice” i Östersund att få bukt med missbruket: ”Man måste vara stark”

Uppdaterad
Publicerad

”Alice” lyckades bli fri från sitt beroende genom att behandlas på hemmaplan via Nexus. Men utan föräldrarnas stöd hade hon inte klarat det, menar hon – då hade hon istället behövt åka till ett behandlingshem.

”Alice” började tidigt med alkohol för att döva sin ångest. Sen blev det narkotika. Nu är hon 28 år och är på väg in i nytt liv.

– Men det kan vara svårt att försöka sluta med droger hemma, säger hon. Det finns de som undrar om vill köpa eller om man säljer något.

Missbruksvården i Östersund

Alice tycker att det är bra med behandling hemma i Östersunds, men påpekar att det finns de som verkligen behöver komma iväg på ett behandlingshem.

– De som inte har föräldrar eller vänner som stöttar får det svårt, säger hon. Då kan det vara nödvändigt att de får åka iväg. De får nog verktyg som gör att de klarar sig när de kommer tillbaka.

Hör Alice om vad som krävs för att lyckas med en behandling i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Missbruksvården i Östersund

Mer i ämnet