Foto: SVT

Man misstänkt för flera sexualbrott försätts på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern från länet som åtalats för flera sexualbrott, bland annat grov våldtäkt mot barn, släpptes på onsdagen på fri fot i väntan på dom.

Mannen åtalades för grov våldtäkt mot barn, våldtäkt och två fall av sexuellt ofredande. De misstänkta sexualbrotten rör fyra olika målsäganden.

Mannen åtalades även för att ha gett alkohol till minderåriga.

Enligt åtalspunkten gällande grov våldtäkt mot barn skriver åklagaren i sin stämningsansökan att mannen med våld ska ha tryckt ner en 14-årig flicka i golvet och i samband med detta hade mannen samlag med henne.

Mannen har nekat till alla brott.

Inte kunnat säkra teknisk bevisning

Under tisdagen började huvudförhandlingarna i Östersunds tingsrätt. Enligt ansvarig åklagare i fallet, Håkan Andersson, är det ingen teknisk bevisning som man har kunnat säkra och haft uppe under förhandlingarna.

– Det är i stort sätt enbart vittnesbevisning, säger Håkan Andersson till SVT Nyheter Jämtland.

Mannen, som är hemmahörande i länet, har suttit häktad sedan i slutet av september. Efter två dagar i Östersunds tingsrätt släpptes han på onsdagen på fri fot i väntan på dom.

Vad tänker du när mannen släpps efter så pass lång tid i häktet?

– Det vill jag inte spekulera i. Jag avvaktar tingsrättens dom, säger Håkan Andersson.

Åklagaren yrkar på ett fängelsestraff på fem år och nio månader. Domen meddelas den 15 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.