Man plågade kvinnor – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern hemmahörande i Krokoms kommun döms till fängelse i 3 år och sex månader för bland annat våldtäkt och grov kvinnofridskränkning. Han ska också betala skadestånd till två kvinnor som han utsatt för brott.

Det handlar om två kvinnor som mannen haft ett förhållande med, delvis under samma tid.

Den ena kvinnan blev i somras utsatt för knivhot. Under ett antal timmar en natt hotade mannen att skära kvinnan i halsen med en kniv som han höll i handen. Han hotade även att ta sitt eget liv. Efter sex timmar lyckades kvinnan fly och larma polis.

Den andra kvinnan utsattes för misshandel under en längre tid. Bland annat har mannen bränt kvinnan i underlivet med en gaständare, sparkat och slagit henne. Han har bitit henne och slagit henne med föremål i huvudet.

I september blev kvinnan misshandlad under en bilresa som slutade med att mannen våldtog kvinnan.

Döms till 3,5 års fängelse

I det första ärendet döms mannen för ofredande och han ska betala 25 000 kronor i skadestånd till den kvinnan.

I det andra ärendet döms mannen för våldtäkt och grov kvinnofridskränkning. Till den kvinnan ska mannen betala sammanlagt 237 000 kronor i skadestånd.

Mannen döms av Östersunds tingsrätt till fängelse i 3 år och sex månader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer