Hastighetskontroll på E45 i Sveg vid utfarten mot Nilsvallen Foto: Polisen

Många fick böta för fortkörning

Uppdaterad
Publicerad

Totalt bötfälldes 72 bilister för fortkörning när trafikpolisen under två dagar hade flera kontroller i bland annat trakterna av Sveg och Ytterhogdal.

Fem av bilisterna körde så pass fort att de fick körkorten indragna, en av dessa höll en hastighet på 83 km/h genom Ytterhogdal där högsta tillåtna hastighet är 40 km/h. En annan körde 73 km/h på samma ställe och även denne blev av med körkortet.

Det var tre trafikpoliser från Östersund som under två dagar hade flera kontroller i Härjedalen och de jobbade också på vägen dit och hem. Totalt bötfälldes alltså 72 bilister för fortkörning.

– Folk respekterar inte hastighetsbegränsningarna som vi skulle önska, säger Staffan Roos som är inspektör vid trafikpolisen där han jobbat i snart 17 år.

– Vi är för få och är ute för lite så man bedömer att risken att bli upptäckt är liten, säger han.

Under dessa två dagar hade man kontroller på flera olika ställen. På E45 i Sveg, vid utfarten mot Nilsvallen, fick 22 personer böta för fortkörning, utanför Ulvkälla på vägen mot Lillhärdal fick 12 personer böter, för att nämna ett par exempel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.