Foto: Scanpix

Marie Stensby lämnar SD

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraten Marie Stensby lämnar alla sina politiska uppdrag efter uppgifterna om att hon önskad livet ur flyktingbarn på sajten Avpixlat.

Marie Stensby suppleant i partistyrelsen meddelade partiets verkställande utskott att hon lämna alla sina politiska uppdrag med omedelbar verkan. Anledningen är att uppgifter har framkommit att Marie har anonymt skrivit nedsättande kommentarer om invandrare på sajten Avpixlat. Bland annat skrev hon ”Hoppas dom svälter sig till döds!” om ensamkommande flyktingbarn.

– Det är fullständigt oacceptabelt att en partikamrat uttrycker sig på de här sättet och det är i samförstånd med partiet som hon nu hoppar av, säger Martin Kinnunen pressansvarig SD.

Önskade livet ur flyktingbarn

Expressen avslöjade flera andra som även dom skrivit olämpliga saker på bland annat Avpixlat.

– Vi är väldigt besvikna på dom här uppgifterna som framkommit och vi ska granska varje enskild fall, sen får vi se vilka konsekvenser det blir av det här, säger Martin Kinnunen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Önskade livet ur flyktingbarn

Mer i ämnet