Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Möt Mark Cummins, SVT Jämtlands nye chef Foto: SVT

Mark från Australien blir ny chef för SVT Jämtland

Uppdaterad
Publicerad

Mark Cummins från Australien blir ny chef för SVT Nyheter Jämtland. 
– Jag är så glad över att Mark tar sig an utmaningen att leda redaktionen i Jämtland, säger Nina Funke, nyhetschef för SVT:s lokala nyheter i Norra Sverige.

– Jag har en stark längtan att få jobba med lokala nyheter, min partner kommer från Jämtland så jag har stark koppling till länet och har varit där många gånger, säger Mark Cummins som börjar sitt nya jobb i Östersund i början av april.

Har bott i Sverige i många år

Mark Cummins är född i Australien och uppvuxen i Japan där han också inledde sin journalistiska karriär. Han flyttade sedan till Sverige och stannade här i nästan 20 år. Här jobbade han bland annat på Sveriges Radios utlandsprogram, SR International i Stockholm.

Programchef i Sydney

Idag arbetar Mark som programchef på public service-bolaget SBS i Sydney med särskilt uppdrag för nyhetsförmedling till Australiens multikulturella befolkning.  

Under coronapandemin har han varit ansvarig för att lansera en nyhetsportal med den senaste informationen på 63 språk till den multikulturella befolkningen.

”Spännande rekrytering”

Portalen blev nyligen belönad med Australiska publicist-priset för ”Best Response to COVID-19”. 

– Mark är en stark publicist och förändringsledare som kommer att kunna bidra med sina kunskaper och erfarenheter, säger Nina Funke, nyhetschef för SVT:s lokala nyheter i Norra Sverige. 

Maria Harning som är facklig representant för SJF på SVT Nyheter Jämtland säger att det här är en spännande rekrytering.

– Han kommer att bidra med många nya perspektiv.

Mark Cummins efterträder Carola Isaksson som nu återgår till att vara chef enbart för SVT Nyheter Västernorrland, hon är idag också chef för SVT Nyheter Jämtland.

Namn: Mark Cummins

Ålder: 55

Familj: Partner

Nyhetsvanor: ”Nyhetsknarkar”

Fritidsintressen: Naturen, sport, språk

Aktuell: Tillträder tjänsten som chef för SVT Jämtland i april

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer