Visa alla (2)
Visa alla (2)

Försäkringsbolag kräver skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

Hamburgerkedjan Mc Donalds försäkringsbolag kräver ett skadestånd på 670 944 kronor av Östersunds kommun som ersättning för olägenheterna kring parasitutbrottet 2010. Östersunds kommun säger nej.

I ett sex sidor långt brev till Östersunds kommun så kräver Mc Donalds försäkringsbolag CCIS ersättning på sammanlagt 670 944 kronor. Beloppet motsvarar det som försäkringsbolaget betalat ut till Mc Donalds för ökad olägenhet och ökade kostnader i samband med utbrottet av parasiten Cryptosporidium 2010. Mc Donalds har två restauranger i Östersund.

Försäkringsbolaget menar att kommunen är skadeståndsskyldig och kräver betalning inom 30 dagar, annars väntar rättsliga åtgärder.

Men Östersunds kommun har svarat på kravet och tänker inte betala ut något skadestånd. Kommunens egna utredningar har visat att man inte är skadeståndsskyldig för utbrottet.

Skulle den polisutredning som pågår kring utbrottet visa att Östersunds kommun varit oaktsam så kan kommunen komma att ändra sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Cryptosporidium i Östersund

Mer i ämnet