Södra skolan, Sveg. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Misstänkt mögel på skola – ”Jag har haft ont i huvudet”

Uppdaterad
Publicerad

Flera elever på Södra skolan i Sveg har känt sig illamående och haft ont i huvudet. Nu pågår utredningar om misstänkt mögel.

Samtidigt genomförs också en renovering av skolköket.

SVT Nyheter Jämtland har tidigare berättat om att man till följd av en miljöinspektion stängde av vissa delar av Södra skolan i Sveg. Det berodde på fuktskador och dålig luft. Eleverna säger sig ha känt av den dåliga luften.

– Nu är det ju avstängt men när jag tänker tillbaka på den perioden så förstår jag att det var därför jag hade ont i huvudet och mådde dåligt liksom, säger gymnasieeleven Ali Alshowak.

En högstadieelev håller med.

– Jag kände av det ibland. Jag fick märken på halsen och det kändes obehagligt, säger Anna Jonasson.

Skolmatsalen renoveras

Under hösten 2016 upptäcktes det även brister i skolköket på skolan och sen dess har eleverna istället ätit lunch på Folkets hus som ligger bredvid.

Utredning pågår

Det pågår just nu en utredning i de lokaler som är avstängda. En mängd prover har tagits och man inväntar provsvar. Utredningen väntas vara klar den 31 januari och om det visar sig att även den delen av skolan måste renoveras så finns det enligt rektorn en plan för det.

– Om det visar sig att så är fallet är vår plan är att förlägga en del av vår undervisning till skolan i Ytterhogdal. Vi ska i så fall bussa eleverna en gång i veckan.

Elever som valt att flytta till Sveg för skolans skull tycker det känns jobbigt.

– Eftersom jag har valt att flytta hit för att slippa pendla så känns det jobbigt om de skulle bli så, säger högstadieeleven Tilly Norehag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer