Efter att mamman flytt in på toaletten slog sonen sönder dörren in dit där han trodde mamman fortfarande var kvar. Foto: Från polisens förundersökningsprotokoll

Man åtalas – ska ha misshandlat sin mamma två gånger på en dag i Härjedalens kommun

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern har åtalats för två fall av grov misshandel mot sin mamma. Det ska ha skett på två olika platser i Härjedalens kommun under samma dag i slutet av februari. 

Mannen var på besök hos sin mamma, som är i 70-årsåldern, och under en bilfärd tillsammans blev mannen aggressiv och utdelade slag när de satt i bilen. Mamman ska då sprungit ut ur bilen varpå mannen följde efter och kastade henne i backen. Han ska också ha använt en plogpinne som han tryckt mot hennes hals. En boende i närheten kom ut och situationen lugnade sig.

Flydde till grannen

Sonen och mamman åkte sen vidare i bilen till hennes bostad, där mannen återigen blev våldsam. Enligt åtalet ska han ha kastat henne i golvet inne i bostaden. Mamman flydde då in på toaletten och till slut också ut genom fönstret och vidare till en granne som larmade. 

Nu åtalas mannen för två fall av grov misshandel, samt olaga hot och skadegörelse efter att han ska ha slagit sönder dörren in till toaletten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.