Två unga anhållna misstänkta för grov misshandel med bandyklubba

Uppdaterad
Publicerad

Två killar i 18- och 20-årsåldern sitter anhållna misstänkta för grov misshandel med bandyklubba mot tre unga personer på en gata i centrala Östersund.

Vid 03-tiden under natten mot lördag attackerades två tjejer i 16- och 22-årsåldern och en 23-årig man av tre killar på Kyrkgatan i centrala Östersund.

– Tre gärningsmän har tillsammans delat ut knytnävslag och slag med bandyklubba i trä mot tre andra personer, säger David Redin, gruppchef för polisens utredning Jämtland Härjedalen.

Sökte vård för skadorna av misshandel

23-åringen fick uppsöka vård på akutmottagningen för slag på axeln, svullen mun och en mindre sårskada på näsan. Tjejerna har mindre skador.

– En tjej har ont i sitt knä, troligtvis en stukning och den andra kvinnan är öm i huvudet där klubban träffade, säger David Redin.

Hade varit på samma fest

En av de målsägande berättar för polisen att de hade träffat killarna på en fest och när de var på väg därifrån stötte de på dem igen i trapphuset. Polispatruller kallades till platsen men när de kom dit hade de misstänkta gärningsmännen försvunnit.

– Polisen var och sökte de under natten men efter mer utredning och eftersökning vilka det var anhölls två av dem i sin frånvaro.

Greps två dagar senare

På måndagen vid lunchtid kunde två killar, 18 och 20 år gamla, gripas misstänkt för grov misshandel.

– Efter förhör beslutar man att anhållandet skulle kvarstå.

Polisen har jobbat mycket med det här ärendet och sju förhör har hållits på två dagar.

Nu är det upp till åklagare om männen ska häktas eller inte. Det är för närvarande oklart vad som hände med den sista gärningsmannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.