En kvinna överfölls i centrala Östersund och polisen efterlyser tips från allmäheten. Mikael Lundberg är jourhavande förundersökningsledare. Foto: SVT

Misstänkt våldtäktförsök i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

En man misstänks under natten mot söndagen ha utsatt en kvinna för ett våldsamt våldtäktsförsök i centrala Östersund.

Mannen överföll kvinnan, sparkade ner henne och höll för hennes mun, skriver polisen på sin hemsida.

Larmet kom in till polisen vid 02.30-tiden natten mot söndagen. En okänd man ska ha överfallit en kvinna på Rådhusgatan strax utanför Östersunds centrum. Mannen attackerade kvinnan, sparkade ner henne och höll för hennes mun, enligt polisen.

När kvinnan gjorde motstånd, och ett fordon dessutom passerade, släppte mannen henne. Tidigt på morgonen var gärningsmannen fortfarande på fri fot, trots att polisen var snabbt på plats och bland annat försökte spåra med hund. Det är oklart vilka skador kvinnan fick.

Mikael Lundberg, Östersundspolisen. Foto: SVT

Efterlyser tips

Nu söker polisen allmänhetens hjälp och vill ha in tips, berättar Mikael Lundberg som är jourhavande förundersökningsledare. Personer som sett något som kan vara av intresse runt den aktuella tidpunkten, uppmanas att höra av sig till polisen.

Den aktuella platsen är främst runt Rådhusgatan söder om Stora kyrkan och Österängsskolan.

Kan det här ha något samband med de överfallsvåldtäkter som var i somras?

– Det är jättesvårt att säga. Vi kommer titta om det finns någon form av beröringspunkter, säger Mikael Lundberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.