Oppositionsrådet Pär Jönsson, Lise Hjemgaard Svensson och Joel Nordkvist vid moderaterans valupptakt i Östersund Foto: SVT

Moderaterna vill ha fler övervakningskameror

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen presenterade Moderaterna i Östersunds kommun sitt valmanifest.

Moderaterna, som är i oppostion i Östersund, kallade till presskonferens på Bussterminalen för att understryka att man vill ha ett säkrare centrum med ordningsvakter och trygghetskameror.

– Kamerorna i sig ökar inte tryggheten men det blir lättare för polisen att utreda brott, säger oppostionsrådet Pär Jönsson.

Valmanifestet innhöll 31 punkter, bland annat: behåll Lits-backen, spola is-banorna och inför demensboende.

– Idag har vi blandade boenden och när vi nu ska bygga nya så bör vissa boenden, eller avdelningar bli reserverade för personer med demens, säger Lise Hjemgaard Svensson.

Dessutom, säger hon, lider de som inte har demens av att ha dementa omkring sig som ibland kan bli stökiga.

Partiets ansvarige för skolfrågor är Joel Nordkvist och han vill ha lärarsekreterare, som kan hjälpa lärarna med bland annat administrativa sysslor. Liknande förslag har även Liberalerna och Socialdemokraterna.

Moderaterna i Östersund vill också att vissa prov i skolan ska skrivas anonymt.

– Då blir det rättsäkert för då läggs inga personliga preferenser in, säger Joel Nordkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.