Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Den här situationen är svår” – hör Lars-Gunnar Nordlander (S) kommunalråd i Härjedalen, om varför det är bråttom att få modulerna på plats till eleverna på Södra skolan i Sveg. Foto: Bengterik Busk/SVT

Moduler ersätter fuktskadad skola i Sveg: ”Svår situation”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir troligen moduler som tills vidare får ersätta den fuktdrabbade Södra skolan i Sveg. Kommunalrådet Lars-Gunnar Nordlander (S) hoppas att modulerna kan vara på plats till höstlovet, helst tidigare.

Det är de 180 högstadieeleverna som ska undervisas i modulerna. Idag är de utlokaliserade till byskolorna i Lillhärdal och Ytterhogdal. Härjedalens gymnasium har 200 elever och de finns nu i tillfälliga lokaler på Sveg. Kommunledningen letar efter en mer permanent lösning på Sveg när det gäller gymnaiset.

– Även här kan det bli aktuellt att komplettera med några moduler, säger kommunalrådet Lars-Gunnar Nordlander (S).

Södra skolan i Sveg är stängd på grund av fuktskador. Det är ännu oklart om den ska renoveras eller ersättas med en annan byggnad.

I klippet: Hör varför kommunalrådet anser att det är viktigt att modulerna kommer på plats så fort som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.