Polisen säger att det främst varit mycket folk mellan macken vid Krondikesvägen och ner till här på Söder där det mycket skräp under söndagsförmiddagen. Foto: Lukas Johansson/SVT

Mycket fylla men inga grova brott under Springmeet-natten i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Springmeet drog som vanligt tusentals folk till Östersund vilket gjorde att polisen hade mycket att göra i stan under kvällen. Inga allvarliga våldsbrott har anmälts men 42 personer omhändertogs för fylleri vilket är mycket högre än förra året.

Under samma natt förra året omhändertogs sex personer för fylleri. I år var den siffran betydligt högre. Totalt 42 personer, varav 17 av dem minderåriga, omhändertogs för fylleri. De minderåriga överlämnades till vårdnadshavare eller socialtjänst.

– Brottsmässigt har det varit en ganska lugn natt, men 42, det är för många, säger Per Thelin på polisen.

Anmälningar gällande rattfylleri, olovlig körning, våldsamt motstånd, ofredande och misshandel har upprättats. Men polisen är ändå nöjd med natten då inga allvarligare våldsbrott, sexualbrott eller olyckor har skett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.