Man som gjort mystiska besök hos äldre fortfarande på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inte lyckats hitta den man eller de män som de senaste dagarna har gjort mystiska besök hos äldre personer i Östersund och Svenstavik.

De senaste dagarna har flera äldre personer i Östersund och i Svenstavik fått mystiska besök.

I Erikslund i Östersund var det en man i 30-årsåldern som besökte minst tre personer. Han sa att han kom från hemtjänsten och skulle informera om nya regler och bad om kaffe.

Brott mot äldre i Jämtland

Utger sig för att vara polis

Även i Svenstavik har äldre personer fått mystiska besök. Här har besökarna presenterat sig som antingen polis eller rörmokare.

– Självklart tittar vi på om det kan röra sig om samma person som har besökt folk både i Östersund och i Svenstavik, säger Peter Johansson, förundersökningsledare hos polisen.

”Bra om folk är observanta”

Polisen har inte fått några rapporter om att något skulle ha stulits, utan det har enbart rört sig om oväntade och lite mystiska besök.

– Det är bra om folk är observanta och om någon får ett mystiskt besök så ska man ringa polisen. Det är också väldigt bra om man kan se vilket fordon som den här personen färdas i, säger Peter Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brott mot äldre i Jämtland

Mer i ämnet