Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingen vet vem som satt upp den lustiga skylten, men Jenny Kandel som jobbar på platsen menar att många roats av tilltaget. Foto: Fredrik Eliasson/ SVT

Mystisk skylt om Storsjöodjuret i Östersund väcker frågor

Publicerad

Just nu grävs det för ny gatubelysning byggs längs Prästgatan i centrala Östersund. I samband med arbetet dök tre mystiska skyltar om bland annat Storsjöodjuret och rumpnissar.

Det var i fredags som grävmaskinisten Jenny Kandel kom till jobbet som hon upptäckte flera skyltar med ett annorlunda budskap: ”Ett Storsjöodjursägg har fastnat i ett rör så vi håller på och gräver fram det”.

– Det har blivit en uppståndelse men jag tror att många i stan har uppskattat dem, säger Jenny Kandel.

Okänd avsändare

I nuläget är det oklart vem eller vilka som har satt upp skyltarna. Nyligen valde Östersunds kommun att plocka ner två av skyltarna, men den tredje har fått sitta kvar.

Har ni hittat något Storsjöodjurs ägg?

– Nej vi har inte hittat något i den här gropen, men vi kommer fortsätta gräva lite längre fram. Man vet ju aldrig, det är där som kanske ägget är.

Hör mer om uppståndelsen kring den mystiska skylten i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.