Joel Nordkvist (M), ordförande i barn-och utbildningsnämnden Östersunds kommun Foto: Björn B Schäfer, SVT

Nämndens ordförande: ”Det processas just nu”

Uppdaterad
Publicerad

En politisk grupp kommer att tillsättas för att jobba med tjänstemännens skolförslag. Det säger Joel Nordkvist (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Utredningen om den framtida skolstrukturen i Östersunds kommun presenterades under barn- och utbildningsnämndens sammanträde under onsdagen. Ett av tjänstemännens förslag är att bygga en ny skola i Tandsbyn och samtidigt lägga ner skolorna i Ångsta och Fåker.

”Det här är ett förslag”

– Det här är ett förslag. De har en prognos som visar hur elevströmmarna kommer att se ut och har en kalkyl på hur man skulle kunna göra, säger Joel Nordkvist (M).

Grupp ska jobba med förslaget

Det är än så länge för tidigt att säga när det kommer att fattas politiska beslut kring utredningen. En politisk grupp under kommunfullmäktige kommer att tillsättas för att jobba med förslaget, med en representant från varje parti.

– Det processas just nu. Det kommer att ta lite tid, men så är det i sådana här stora, strategiska frågor, säger Joel Nordkvist (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.