Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hade vi inte klarat kvalmatchen i går hade jag lämnat in en konkursansökan i dag” – hör elitbolagets ordförande Tom Pripp och ÖFK:s tillförordnade vd Kjell Andersson om den dystra ekonomin. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Nästa utmaning för Östersunds FK – få in 10 miljoner på en vecka

Uppdaterad
Publicerad

Den 21 november ska Östersunds fotbollsklubb möta Svenska fotbollförbundets licensnämnd för att motivera varför klubben ska få stanna i superettan. Då måste klubben kunna visa att den över huvud taget har råd att spela.

I helgen säkrade ÖFK sin plats i superettan rent sportsligt. Men det krävs mer än så för att spela elitfotboll.

Om en vecka ska Tom Pripp, ordförande i Östersunds FK elitfotboll AB, möta fotbollförbundets licensnämnd med uppgiften att övertyga den om att ÖFK har råd att spela i superettan nästa säsong.

ÖFK i ekonomisk kris

– Vi har vänt oss till våra investerare och kommer att ha möten med dem den här veckan, så vi hoppas att de kommer fortsätta att vara intresserade av att stötta ÖFK, sade Tom Pripp under en presskonferens på måndagen.

10 miljoner på en vecka

Det är upp till föreningen ÖFK att förhandla till sig bindande avtal som säger att investerarna kommer att gå in med sammanlagt 10 miljoner kronor om licensnämnden ger grönt ljus.

Annars menar Tom Pripp att det inte är sannolikt att klubben överlever.

– Det är bistra besked eftersom det är så ont om tid. Det känns jobbigt, det kan jag säga, säger han.

”Stora hjärtan”

Samtidigt är han försiktigt optimistisk och menar att många finansiärer kan välja att tänka med hjärtat i stället för plånboken när det kommer till fotboll och ÖFK.

– I vilken annan verksamhet som helst skulle jag säga att man är ute och cyklar om man trodde att man skulle få in tio miljoner på en vecka, men med fotboll gäller helt andra regler. Det finns folk som har väldigt stora hjärtan för det vi håller på med, säger Tom Pripp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i ekonomisk kris

Mer i ämnet