Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nationella bombskyddet har synat det garage som misstänks vara brottsplatsen. Foto: Fredrik Eliasson/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Explosiva varor hittade i Torvalla – tre personer häktade

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot fredagen har nationella bombskyddet varit på plats i Torvalla och arbetat. Under lördagen häktades ytterligare en person och nu sitter tre personer frihetsberövade.

Allt började med en husrannsakan på onsdagen, under den upptäcktes vad som betecknas som ett explosivt föremål. Men först på torsdagskvällen hade alltså Nationella bombskyddet möjlighet att dyka upp.

När bombskyddet synat det garage som är brottsplatsen konstaterades att det inte fanns någon fara för övriga poliser att gå in. Då rekvirerades en lastbil som fylldes med en ansenlig mängd cyklar och under natten tömdes garaget på misstänkt stöldgods.

Ytterligare häktning

Under lördagen häktades ytterligare en person med koppling till polisens insats i Torvalla under fredagen. Det handlar om en man som på sannolika skäl misstänks för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Under fredagsmorgonen anhölls tre personer för olika grader av brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Under fredagsförmiddagen häktades en man och en kvinna i 30-årsåldern. De är på sannolika skäl misstänkta för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– Häktningsframställan beror på det fynd som gjordes och inte på den ursprungliga orsaken till husrannsakan, förklarar åklagare Stefan Ekeroth.

Under fredagen planerades sammanlagt tre husrannsakningar på adresser som anses intressanta i utredningen. All fara ska vara undanröjd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.