Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Att delta i däckrazzian som pågått i Jämtland är helt frivilligt. Utanför Brunflo var det flertalet bilister som tackade ja till en säkerhetskontroll. Foto: Dzintra Dumbre/SVT

Nu genomförs ”däckrazzior” i Jämtland – ska öka trafiksäkerheten

Uppdaterad
Publicerad

I veckan arrangerar Nationella trafiksäkerhetsförbundet så kallade ”däckrazzior” i samband med polisens ordinarie trafikkontroller i Brunflo och Krokom. Anledningen är för att man vill uppmana bilförare att kolla sina däck. Senast däckrazzian hölls i Jämtland var för 13 år sedan.

Under veckan har bilförare haft möjlighet att låta sina däck bli undersökta i samband med polisens trafikkontroll utanför Brunflo och Krokom. Nationella trafiksäkerhetsförbundet, NTF, som håller i kontrollen kallar insatsen för en däckrazzia.

– Namnet är väl mer för att folk ska uppmärksamma att någonting är på gång, säger Mona-Lill Landström, NTF Västernorrland.

Däckundersökningen är helt frivillig och sker efter att polisen har genomfört ordinarie trafikkontroll. Däckrazzia är en samverkan mellan olika intresseorganisationer för att öka bilisters kunskap om mönsterdjupets betydelse för trafiksäkerheten.

– Förutom att få en gratis undersökning, får bilisterna broschyr med information och en liten mätare för mönsterdjup.

Se hur däckrazzian gick till i Brunflo i videon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.