Bilden är en genrebild. Foto: SVT

Nattens polishändelser

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndagen omhändertogs sammanlagt fem personer – med stöd av lag om omhändertagande av berusade personer, LOB, i Östersund.

Runt klockan 01:00 natten mot söndagen gjordes en poliskontroll på en man i Strömsund. Mannen visade tecken på att vara påverkad av narkotika och medtogs till polisstationen för provtagning. Han är nu misstänkt för narkotikabrott gällande eget bruk.

Kring 01:30 krockade en bilist på E14 med en älgkalv i Åre. Älgkalven blev svårt skadad och eftersöksjägare avlivade senare djuret. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Dikeskörning och rådjurskrock

Tidigt under söndagmorgonen, strax innan 06:00, fick polisen in ett samtal om en dikeskörning i Brunflo, strax utanför Östersund. I närheten av bilen fanns en kvinna som uppträdde onyktert. Polispatrullen på plats omhändertog kvinnan med stöd av lag om omhändertagande av berusade personer. Nu misstänks kvinnan för rattfylleri.

Lite senare på söndagsmorgonen, kring 08:00 krockade en bilist med ett rådjur på E45 i höjd med Rannåsen. Ingen person skadades men rådjuret dog i olyckan. En eftersöksjägare kontaktades för att ta hand om djuret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.