ÖFK:s tränare Graham Potter Foto: Bildbyrån och SVT Design

Nej till staty av Potter

Publicerad

En staty för att hedra Graham Potter bör inte resas i Östersund. Det menar tjänstemännen vid Kultur-och fritidsnämnden i sitt förslag till politikerna nästa vecka.

Det var i höstas som ett medborgarförslag kom in till Östersunds kommun. Förslaget gick ut på att resa en staty för att hylla Graham Potter för framgångarna med Östersunds Fotbollsklubb.

Ett 70-tal namnunderskrifter har också lämnats in till stöd för medborgarförslaget. I april beslutade Miljö-och samhällsnämnden att upplåta kommunal mark för en staty, men nu ska alltså själva statyfrågan avgöras i Kultur-och fritidsnämnden på onsdag.

Aktuellt först när personer är avlidna

Tjänstemannaförslaget är att säga nej till en staty.

”Motivering till beslutet är att när det gäller statyer rekommenderas stor restriktivitet för sådanan minnesmärken över nu levande personer och är aktuella först när personer i fråga är avlidna.” skriver man i förslaget till beslut

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer