Foto: TT

Norge öppnas för skotertrafik

Publicerad

Det har under lång tid varit diskussioner om Norge kommer att öppnas upp för skotertrafik. Nu ser det ut att bli verklighet i många kommuner, skriver LT.

Nya leder dras i områden som inte tidigare har haft några och redan i påsk kan det gå att ta en första skotertur. Men enligt tidningen är det bara norrmännen som kommer att kunna passera lagligt in i Sverige med skoter – och inte tvärtom.

– Största frågetecknet är de norska körkortsreglerna. Svenska förarbevis för snöskoter och vårt bilkörkort är inte godkänt för skoteråkning i Norge, säger Per-Olov Wikberg, samordnare för Nationella Snöskoterrådet till tidningen LT.

Däremot godtar Sverige norska skoterkörkort. Tidningen skriver också att det just nu pågår aktiviteter i ländernas regeringskanslier för att komma framåt i körkortsfrågan. Frågan är nämnligen mycket aktuell när skoterleder i Norge nu kan anslutas till leder på svenska sidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.