Foto: Östersunds kommun

Nu byggs elbusslinjens hållplats

Publicerad

Arbetet med att bygga den första hållplatsen på elbusslinjen har börjat i Brittsbo.

Under 2018 är planen att de första elbussbussarna ska rulla från Brittsbo och Sånghusvallen till Odensala eller Torvalla. Nästa år planeras arbetet att fortsätta med bygget av laddstationer och 2018 ska elbusslinjen invigas.

Nästa år planeras arbetet att fortsätta med bygget av laddstationer och 2018 ska elbusslinjen invigas. Intresset för elbuss är stort i hela landet, förra året började de första elbusslinjerna att gå i Stockholm och Göteborg och utöver Östersund ligger flera andra kommunerna i startgroparna.

– Satsningen på kollektivtrafik med elbussar till Brittsbo är ett viktigt steg framåt för att uppnå kommunens målsättning att bli fossilbränslefri och energieffektiv. Elbussar är tysta, energieffektiva och har låg klimatpåverkan.

Arbetet med elbussarna är ett samarbete mellan Östersunds kommun, Nettbuss, Länstrafiken, Regionen, Trafikverket, Jämtkraft och Krokoms kommun. Östersunds kommun har fått bidrag från Stadsmiljöavtalet för att bygga laddstationer och hållplatser för elbussar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.