Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu får 13-åriga Charlie Falk möjligheten att kunna ta sig ut på egen hand med hjälp av en terrängrullstol som lånas ut av kommunens fritidsbank. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Nu kan Charlie ta sig i ut igen på egen hand – med hjälp av Fritidsbankens nya satsning

Publicerad

För snart två år sedan bröt 13-åriga Charlie Falk från Ås nacken på tre ställen efter en olycka när han körde motocross i Granbo. En olycka som påverkat hans förmåga att klara sig själv, något som nu kan komma att ändras då han nu kan få låna en eldriven terrängrullstol från Fritidsbanken Östersund.

– Jag nog komma att använda den om jag vill ta mig ut i skogen eller hälsa på kompisar och sådana saker. Istället för att åka bil med morsan och farsan, säger Charlie Falk.

Ny satsning hos Fritidsbanken

Från och med den 26 mars så går det att låna eldrivna terränggående rullstolar från Fritidsbanken Östersund.

Kommunen har fört dialog med företaget bakom terrängrullstolarna och därför kommer de finnas till utlåning under en period. Förhoppningen är att fler ska kunna ta sig ut i skog och mark.

– Bara för att man har någon form av rörelseförhinder så ska man inte utestängas från de möjligheterna, säger Erik Vesterlund, verksamhetsansvarig vid Fritidsbanken.

Se mer av den eldrivna terrängrullstolen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.