Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eva Kvist, rektor tittar upp mot taket där det förra sommaren brann på skolan i Kälarne. Eleven Linnea Söderberg har längtat efter skolstarten. Foto: Lukas Johansson/SVT

Efter förra årets brand – nu är det skolstart i nya lokaler i Kälarne

Uppdaterad
Publicerad

Nu har elever och lärare på Kälarne skola kickat igång det nya läsåret. Och det var uppsluppen och munter stämning den första skoldagen, drygt ett år efter den svårsläckta brand som skapade stora bekymmer.

Det var i juni året som en brand utbröt i Kälarne skolas expedition. Fyra räddningsstyrkor skickades ut för att bekämpa branden som skulle visa sig svårsläckt.

– Det är en ganska svår konstruktion som det brinner i, sa Anders Johansson, insatsledare från räddningstjänsten, till SVT då.

Två klassrum öppnade

Till slut lyckades man, men expeditionen samt fyra klassrum kunde inte öppnas i tid till förra årets skolstart. En del av undervisningen fick därför förpassas till andra lokaler under tiden som renoveringsarbetet fortgick.

I början av juni i år kunde skolan fira att två klassrum öppnat igen.

Se bilderna från Kälarne skolas skolstart i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.