Ny fond säkrar paviljongdriften

Uppdaterad
Publicerad

HAMMARSTRAND Det har stormat en del kring paviljongen i Ragunda, men trots det fortsätter Thailand satsa på den. I dagarna bildades en fond som ska säkerställa driften framöver.

I dag var det bolagsstämma för det omdebattade företaget Ruth AB som i fem års tid haft hand om thaipaviljongen i Ragunda. Och på agendan fanns egentligen bara en punkt: Att fullfölja kommunfullmäktiges beslut och entlediga styrelsen och tillsätta en ny som ska avveckla bolaget.

– Vi räknar med att bli klar till årskiftet, säger Ragundas kommunalråd Terese Bengard (S).

Under hösten ska den tillfälliga styrelsen även räkna ut hur den fortsatta driften av paviljongen ska se ut.

– Vi får se om det ska ske i kommunal regi eller i annan organisation, säger Terese Bengard.

Bakom beslutet att avveckla Ruth AB fanns bland annat frågetecken kring en del utlandsresor och bristfällig ekonomisk redovisning.

Men trots de många turerna kring paviljongen och Ruth AB så verkar thailändarna ha fortsatt förtroende för Ragunda. Det visar inte minst den nybildade fond som man bildat i Thailand.

– Via den vill man säkerställa den framtida utvecklingen av paviljongen, säger Terese Bengard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.