Prästen Calle Wahlström och tävlingsledaren Mattias Bångman, här bredvid en av meditationsstolparna som är utplacerade längs leden. Foto: Lukas Johansson SVT

Meditationsled invigs med ny löptävling

Publicerad

Kyrkleden mellan Alsens och Offerdals kyrka går in i en ny storhetstid. Leden har rustats upp och invigs på lördag när den nystartade löptävlingen ”Holy Race” avgörs.

Mattias Bångman och Max Novak från Offerdals SK har tidigare arrangerat löptävlingen Hällrace, men fick en idé till en ny tävling – Holy Race. 12 kilometer mellan Alsen och Ede.

– Vi har hållit på hela juli egentligen och förberett. Byggt broar och spångar, berättar Mattias Bångman som är tävlingsledare.

Genom ett unikt samarbete med kyrkan i Alsen och ideella krafter från Offerdals SK har man sett till att rusta upp den gamla Prostbölestigen mellan Alsen och Ede. Tävlingen på lördag blir också en sorts invigning av den meditationsled som då ska stå klar.

– Max och Mattias kom till mig och berättade idén om tävlingen och då såg jag en möjlighet att samarbeta och göra en meditationsled på just den här sträckan, säger Calle Wahlström som är präst i Alsens Kyrka.

På sträckan har flera stolpar satts upp där kyrkliga grupper eller bara vanliga vandrare ska kunna komma och vandra och meditera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer