Ny sporthall utreds

Uppdaterad
Publicerad

STRÖMSUND I höstas berättade vi om 15-åriga Emma Borg som hade lämnat in ett medborgarförslag till Strömsunds kommun eftersom hon ville uppmärksamma behovet av en ny sporthall i Strömsund. Nu har kommunen beslutat att titta närmare på hennes förslag.

250 000 kronor har avsatts för att göra en utredning. IFK Strömsunds handbollssektionen i Strömsund välkomnar det och pekar på att deras sport är i stort behov av ny hall, inte minst eftersom handboll är en starkt växande sport i Strömsund.

Till exempel kommer det att vara möjligt att välja handboll som specialisering på Hjalmar Strömer skolan från och med hösten 2012. Av den anledningen bjuder också handbollssektionen in kommunledningen på söndag för att se handbollsmatcher och informera om verksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.