Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De beskriver det som att det ska bli en färgexplosion på en av väggarna runt Mårtens torg i centrala Östersund. Konstnärsparet Camilla ”Sceb” Boström och Jonathan ”Ollio” Josefsson hoppas vara klara på torsdag när eventet ”Färgstänk” arrangeras på platsen. Foto: Fredrik Eliasson/ SVT

Här blir ny väggmålning till i Östersund: ”Färgexplosion”

Uppdaterad
Publicerad

På Mårtens torg i centrala Östersund jobbar konstnärsparet ”Sceb och Ollio” med en stor mural som ska täcka en hel husfasad. De har gjort väggmålningar över hela Sverige och även utomlands.

Projektet i Östersund bjuder på en extra utmaning – eftersom de måste bygga sitt verk runt en redan befintlig målning.

Camilla ”Sceb” Boström och Jonathan ”Ollio” utgår ifrån Göteborg där man också kan hitta de flesta av deras verk på byggnader runt om i staden. I inslaget lägger de grunden med roller för att senare slutföra med sprayfärg.

Här i Östersund jobbar de tiotals meter uppe i luften, vilket de berättar inte hör till vanligheten. Men den största utmaningen menar de är att på ett bra sätt få sin målning att se bra ut tillsammans med den befintliga som målades 2018 av Vanessa Sahlman.

– Hennes målning är ett ganska grafiskt mönster som bryter av mot vår färgexplosion på ett intressant sätt.

På torsdag är målet väggmålningen ska vara klar, lagom till kvartersfesten Färgstänk som arrangeras på Mårtens torg.

I inslaget berättar Ollio kring hur de anpassar sitt verk efter de ovanliga förutsättningarna i Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.