Anna Nordin, tf. enhetschef på akutmottagningen på Östersunds sjukhus, hoppas att man kunna rekrytera ännu fler sjuksköterskor under hösten. Foto: SVT

Nya sjuksköterskor ska lösa situationen på akuten i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

För att lösa den ansträngda personalsituationen på akutmottagningen har avdelningen gjort flera rekryteringar. Hittills har man skrivit kontrakt med åtta nya sjuksköterskor och förhoppningen är att de ska bli ännu fler under hösten. 

– Det känns jättebra, det här gör att vi får ett helt annat arbetsklimat , säger Anna Nordin, tf. enhetschef på akutmottagningen.

Av de åtta nya sjuksköterskor som har rekryterats till akutmottagningen har tre redan börjat jobba under sommaren, resten börjar sina anställningar senare i höst.

För att nå upp i full bemanning skulle akutmottagningen behöva rekrytera cirka ytterligare sju sköterskor, något man har som ambition att göra innan årsskifftet.

– Jag ser positivt på hösten. Vi har flera intervjuer på gång just nu och vi hoppas att fler vill söka sig hit, säger Anna Nordin.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.