Förenade care har fått uppdraget att bygga och driva ett nytt särskilt boende i Krokom. Foto: Illustration Reierstam arkitektur & projektutveckling AB, bild på Krokoms kommun hus, SVT

Nytt äldreboende i Krokom

Uppdaterad
Publicerad

Socialnämnden i Krokom har beslutat att ett nytt särskilt boende ska byggas i Krokom. Det är Förenade Care som vann upphandlingen.

Krokoms kommun behöver fler platser inom äldreomsorgen. Det nya särskilda boendet som nu Förenade Care både ska bygga och driva kommer att bli ett av kommunens största.

– Det kommer att ha 60 platser och blir en av Krokoms största privata arbetsgivare, säger Andreas Karlsson (C), ordförande i socialnämnden till SVT Jämtland.

Krokoms kommun kommer att köpa omsorgsplatser av Förenade Care för cirka 2000 kronor per dygn när boendet är klart våren 2023. Boendet ska byggas i området Kvarna, på norra sidan Indalsälven vid Hissmovallen.

– Det kommer att ligga väldigt fint, säger Andreas Karlsson (C). Uppe på en kulle med utsikt mot fjällen.

Det här blir det första privata äldreboendet i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.