Det rödstreckade området ska inte få exploateras enligt förslaget.

Nytt försök för Fredrikssons byggplaner

Uppdaterad
Publicerad

En felröstning stoppade Fredrikssons byggplanerna före jul, men nu får politikerna en ny chans att rösta ”rätt”.

Majoriteten fanns för att gå på tjänstemannaförslaget som var att godkänna projektet och arbetet med en detaljplan kunde starta. Men vid miljö- och samhällsnämnden möte 14 december förra året så satte politikerna stopp för planerna, av misstag. En person ur majoritet hade röstat fel.

Men nu får politikerna en ny chans för på onsdagen tas samma fråga upp för beslut igen.

Byggplanerna vid ÖSK 2018

Halvera områdena

Förslaget som miljö- och samhällsnämnden får är som förra gången att planprogrammet godkänns och att en detaljplan ska tas fram. Men godkännandet kommer med vissa premisser:

  • Det västra programområdet begränsas till att omfatta skogsmarken. Den öppna ängsytan och pulkabacken kommer således inte att exploateras eller privatiseras.
  • Det östra programområdet begränsas till att omfatta delen söder om befintlig arbetsväg som leder till elljusspåret.

Mathias Fredriksson och Emil Jönsson vill bygga sex parhus och tre villor i hög internationell standard uppe vid Eriksberg på två områden. Om det ryms på de områdena som föreslås att minska återstår att se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Byggplanerna vid ÖSK 2018

Mer i ämnet